Har noen noe nyttige tips til rutiner for håndtering av tilbakemeldinger og søkeord uten treff?

Hei
Vi i Gjøvik kommune har vært på “lufta” med ny nettside i en uke nå. Og følger med på tilbakemeldinger og søk uten treff. Er det noen som har laget seg noen gode rutiner for oppfølgning, som vil dele? :slight_smile:

Har dere webredaktørmøter? Gjør dere de bare forløpende? Måler dere noe? Hvordan holder dere styr på hvilke søkeord dere har endret som ikke ga treff?

2 Likes

Hei @Mari! Jeg kan si litt om hvordan noen av kundene våre gjør dette og våre tips til hvordan man bør jobbe med innhold.

Vi anbefaler at dere har faste redaksjonsmøter med webgruppen, slik at denne tiden aldri blir spist opp av andre oppgaver. I ACOS har vi satt opp faste redaksjonsmøter med webgruppen hver torsdag, og alle som skal delta er booket i kalenderen til dette. Det kan også variere fra uke til uke hvem vi inviterer – det kommer an på hva vi skal jobbe med.

Dere kan jo for eksempel starte med et fast redaksjonsmøte en gang i uken, og sette av 3-4 timer i starten. Har dere det sjeldnere enn ukentlig i starten, vil dere uansett ende opp med å gjøre masse weboppgaver innimellom.

På det ukentlige redaksjonsmøtet kan dere gjøre følgende:

  • Ta ut liste over søkeord uten treff siste 7 dager og oppdatere nøkkelord i artiklene
  • Ta ut liste over mest besøkte sider og oppdatere toppartiklene, for eksempel topp 10
  • Se over tilbakemeldingene som har kommet under «Fant du det du lette etter»
  • Ta ut liste over sider som ikke er besøk siste 6 månedene (aktuelt etter hvert for dere) og vurdere å slette disse eller gjøre om på de

Hvis dere tar ut statistikk ukentlig på søkeord som ikke ga treff, trenger dere ikke oppdatere noe excel-ark fordi dere gjør det fortløpende. Vil dere lage statistikk senere på hvor mange søkeord som ikke ga treff som nå gir dere kan dere laste ned excel-filen ukentlig med søkeord som ikke ga treff og summere dette sammen hvert 3. måned for eksempel.

Et annet tips er å lage et årshjul, slik at dere kan være i forkant når dere vet artikler vil bli mye besøkt. For eksempel før søknadsfrist for barnehage bør dere lese over sidene og oppdatere disse med ny endret-dato, slik at de som besøker siden ser at det er fersk info. Før valg bør alle sidene om dette være vedlikeholdt og oppdatert, og før skolestart bør dere lese over infoen og forbedre sidene.

Det kan også være lurt å bruke et oppgaveverktøy for å samle det som skal gjøres til redaksjonsmøtene. Kommer dere på noe i løpet av uken som må gjøres kan dere bare skrive det inn på listen dere skal bruke på redaksjonsmøtet, i stedet for å kaste dere over oppgaven med det samme. Her kan dere da skrive inn:

  • Hva vi må lage/gjøre (Oppdatere en artikkel? Lage en ny artikkel? Flytte noe i en struktur? Fjerne noe i en artikkel? Slette innhold? Legge til nøkkelord?) Hva dere skal gjøre finner dere i statistikken og på tilbakemeldinger i ACOS CMS
  • Hvem som skal gjøre det (Navn på personen som har ansvar for å gjøre det)
  • Fristen for å gjøre det (Bruk redaksjonsmøtene som frister. Maks 2 uker på å gjøre oppgavene, men helst 1 uke).

Spør gjerne hvis det er andre ting dere lurer på eller maler vi kan dele som kan hjelpe dere!:slight_smile:
Kamilla :slight_smile:

5 Likes

Hei!

Eg lurer på korleis ein tar ut statistikken du viser til. Feks “søkeord uten treff siste 7 dager”. Eg klarer kun å sjå statistikk over antal sidevisninger og besøkende, mest besøkte sider og topp søkeord.

På førehand takk!

Silje

Når du har lagt til statistikk-widgeten på hjemsiden i CMS (dashboard), så skal det være en fane som heter “Topp søkeord”. Se hvordan jeg finner den:

I samme statistikkmodul kan du se oversikt over mest og minste besøkte sider osv. På hjelpesiden vår for CMS kan du lese litt mer om hvordan du bruker statisikk-modulen og leggen den til på ditt dashboard. Bare si i fra om du ikke får det til eller finner det så skal vi hjelpe! :slight_smile:

Kamilla :slight_smile:

1 Like

Vi i Namsos kommune har faste webredaksjonsmøter ca hver tredje uke. I tillegg har vi som jobber mest med hjemmesiden faste fredagsmøter (2 personer). Når det gjelder søkeord uten treff og brutte lenker er vi tre stk som har turnusordning på dette. Søkeord uten treff skal i utgangspunktet sjekkes minst en gang i uka og da legger vi inn nøkkelord på relevante artikler ut fra de søkeordene som kommer opp. I noen få tilfeller må vi endre, flytte eller lage nytt innhold.